Kameraövervakning och avgiftshöjning – kretsloppsrummen

Ja, det kan faktiskt bli en verklighet. Trots upprepad information och anslag så har det tyvärr inte skett någon förbättring vad gäller ordningen i våra kretsloppsrum. Nu måste det bli en skärpning vad gäller vår sophantering. Det är fortfarande så att det inte är ett grovsoprum vilket många boende i husen  ignorerar. Eftersom vi tvingas till en mängd extrahämtningar kommer detta att medföra avgiftshöjningar för samtliga. Vi har också diskuterat att införa kameraövervakning i kretsloppsrummet.  Tills vidare – håll koll på varandra och meddela oss gärna om ni har några tips vilka som inte respekterar reglerna.

Vi vill också påpeka att det är inte tillåtet att förvara sina däck i garaget. Du som har gjort det – var vänlig ta bort dom.

Styrelsen

14 Responses to Kameraövervakning och avgiftshöjning – kretsloppsrummen

 1. Christoffer 2010-03-30 at 06:56 #

  Gärna kameraövervakning. Betydligt hellre det än avgiftshöjning på grund av att några tror att andra skall ta hand om deras skräp. En annan lösning som jag vet vissa andra föreningar tillämpar är kanske att beställa en container som står i anslutning till huset under en helg 1-2 ggr om året. Då kanske folk kan passa på och slänga allt skit och under tiden förvara det i sitt förråd eller dyl.

 2. Helena Ljungberg 2010-04-01 at 10:23 #

  Hej!
  Det där med container har vi tänkt på . Vid vår årliga vår- och städhelg kommer vi att sätta ut containers.

 3. helenal 2010-04-01 at 10:28 #

  Hej!
  Det där med containers är bra. Vi har planerat för det i samband med vår årliga vår- och städhelg här på gården.

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ’0 which is not a hashcash value.

 4. Stefan 2010-04-07 at 15:13 #

  Hoppas att ni lyckas med att få ordning i kretsloppsrummen! Oredan i kretsloppsrummen var den största orsaken till att jag sålde min BR, ser det som ett tecken på att allt för många inte verkar bry sig om den gemensamma miljön, det blir både kostsamt och skapar irritation på lång sikt.

 5. helenal 2010-04-08 at 13:29 #

  Ja det är verkligen ett stort problem för oss alla. Vi försöker med olika sätt och kommer att vi kommer att få ordning på det. Tillsammans!

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ’0 which is not a hashcash value.

 6. helenal 2010-04-08 at 13:31 #

  Ja det är verkligen ett problem för oss. Vi försöker med olika medel och sätt att få ordning på detta. Hoppas att vi tillsammans ska kunna fixa det.

 7. Barbro Ahlqvist 2010-04-11 at 20:04 #

  Hej! Ett alternativ till kameraövervakning är mänsklig övervakning ett par tre gånger i veckan. På förra stämman nämnde någon att detta förekommer i bostadsrättsföreningar. Container behövs säkert ändå.

 8. Joachim Jönsson 2010-04-11 at 21:34 #

  Det har även diskuterats att stänga rummet. Om nu ett antal boende i föreningen har problem med reglerna så är mitt förslag att vi stänger rummet tills vidare för någon avgiftshöjning är jag inte heller sugen på. Detta påminner lite om att en del lägger soppåsen på marken när det är fullt istället för att vänta med att kasta soporna. Kan det vara samma personer?

  Container – riktigt bra idé men jag är fortfarande inte sugen på att föreningen skall hantera medlemmarnas sopor. Det är upp till var och en.

 9. helenal 2010-04-12 at 13:58 #

  Ja, det är verkligen trist att vi inte tillsammans kan fixa en bra boendemiljö. Vi diskuterar vidare i styrelsen hur vi bäst kan hantera detta. Bra att ni andra engagerar oss. Det uppskattas verkligen.

 10. Charlotte 2010-04-12 at 14:22 #

  Jag tror mer på kameraövervakning – men, vem ska betala för detta?

  Om avgiften höjs kommer de som idag slänger fel skräp där bara att fortsätta, de ”betalar ju för det” och ingen vet vem de är. Och vi som sköter oss och åker till soptippen ska behöva betala dubbelt.

  Det är synd att övervakning ska behövas – kretsloppsrummen är ju en enorm förmån vi har, det är så mycket lättare att sopsortera när man har nära till stationen.

  Hoppas detta löser sig smidigt!

 11. Mattias Höglund 2010-04-14 at 10:32 #

  Ja, det är tragiskt. Har bott i flera trevliga välskötta föreningar som inte fått det att fungera och det sitter lappar om kretslopp-/grovsopsrum som inte fungerar i nästan alla portar man är inne i så jag tror inte att det finns en enkel lösning.

  Kameraövervakning tror jag inte på. Jag tror på att antingen stänga rummen helt alternativt ha bemannade öppettider kanske 2 timmar i veckan. Det är nog enda sättet.

 12. Mattias Höglund 2010-04-14 at 21:31 #

  .. och container i samband med exempelvis vårstädning är mycket bra men ingen lösning på problemet.

 13. Eva Jansson 2010-05-01 at 20:08 #

  Att ha en bostadsrätt verkar vara ett större ansvar än vad många klarar av? De som bryr sig är antagligen de som gör rätt, resten gör som de vill utan att bry sig om andra…

 14. Måns Johansson 2010-06-18 at 23:22 #

  Jag tycker Mattias idé med bevakade öppettider är bra.

  Ett annat alternativt är att trapphusvärdarna har nyckel.

Lämna ett svar