W_DSC6802

Information angående byte av leverantör TV, bredband och telefoni

Vi har tecknat avtal med Bredbandsbolaget om bredband, TV och fast telefoni. Sedan 8 år tillbaks har vi haft TeliaSonera och i ett anbudsförfarande har Bredbandsbolaget framkommit som tydlig vinnare.

Det som avtalats för hela föreningen är bredband med 250/100Mbps, TV Flex2 med 18 kanaler i grundutbud, 8 valfria kanaler( t ex Cartoon Network, Discovery) samt 8 HD-kanaler. Telefoni ingår med endast minutpris.

Utrustningen som kommer att ingå är box för att splitta signalerna till TV, Bredband, Tele. Boxen har även trådlös routerfunktion med 802.11AC, d v s mycket snabbt trådlöst. En TV-box per lägenhet ingår och fler kan beställas.

Allt ovan kommer att ingå i avgiften utan höjning.

Det finns givetvis en mängd tillägg som varje lägenhetsinnehavare kan beställa, t ex så kan TV-boxen även fås med hårddisk så att man kan spela in program samt flera kanalpaket eller mobilt interntabonnemang.

Rent praktiskt så kommer föreningens avtal med TeliaSonera att sägas upp per nästa vecka. Vi inväntar svar från TeliaSonera om även samtliga lägenhetsinnehavares avtal, vilka bygger på föreningens gruppanslutning, automatiskt sägs upp eller om man själv måste kontakta TeliaSonera. Vi återkommer med info om detta. Det är dock viktigt att ingen säger upp sitt teleabonnemang (mer info nedan).

Installation på plats kommer att planeras närmaste månaden men sker praktiskt precis innan 1/5. Ca tre veckor innan så kommer alla att få ett välkomstbrev från Bredbandsbolaget. I detta finns all information om vad vi alla själva behöver göra. I korhet dock, så behöver alla själva vid det tillfället kontakta Bredbandsbolagets kundtjänst och “aktivera” sitt abonnemang. I detta tillfälle kan man även göra extra beställningar av boxar, beställa inspelningsbar box eller fler kanaler (och bestämma vilka av de 8 valfria man vill ha som ingår) samt begära att det fasta telefonnumret flyttas över till Bredbandsbolaget. Efter detta kommer utrustningen för uthämtning på posten inom 2-3 dagar.

Vi har kontakt både med Bredbandsbolaget, Huaweis projektledare (det är deras utrustning) samt Optigo som är det bolag som anlitats att skruva in den nya utrustningen för att bygga nätverket.

Så fort vi har mer information så kommer vi att gå ut med denna. Under tiden kommer ni att få en broschyr i brevlådan med lite mer generell information om Bredbandsbolaget och deras utbud.

Comments are closed.