Nya avskrivningsregler innebär inte höjda avgifter

Som många av er säkert läst och hört så fastslog statliga Bokföringsnämnden i våras att så kallad progressiv avskrivning inte längre är tillåten för bostadsrättsföreningar. Från och med 2014 gäller i stället linjär avskrivning. De nya avskrivningsreglerna påverkar dock inte likviditeten och därmed inte heller månadsavgifterna.

Däremot kommer vi att behöva göra några mindre ändringar i föreningens stadgar i samband med övergången till linjär avskrivning. Vi återkommer med mer information om detta i god tid inför årsstämman i maj.

HSB har sammanställt ”Frågor och svar” kring detta för dig som vill läsa mer redan nu: http://www.hsb.se/omhsb/bokunskap/for-brf-styrelser/ekonomi/fragor-och-svar-om-avskrivningar-i-bostadsrattsforeningar

Comments are closed.