Datum att notera i kalendern.

1.Filterbyte i elementen – lördagen den 2 oktober

För att få bättre renare luft och ventilation behöver vi byta våra filter i elementen regelbundet. Vi har därför kontaktat företaget Folkfilter för att genomföra ett byte av filter i samtliga lägenheter. Alla får betala för filtren men behöver inte betala för själva arbetet.  Det är ju varje lägenhetsinnehavares ansvar att byta dessa regelbundet, men vi vet att det inte alltid blir så. Vi har därför beslutat att göra ett gemensamt byte av samtliga filter.

Därför genomför vi detta byte nu och får på så vis ned kostnaden för varje filter och du behöver inte betala för arbetskostnaden.  Nu kommer vi att byta till bättre progressiva filter i samtliga element. Arbetet kommer att genomföras lördagen den 2 oktober på förmiddagen. Det är viktigt att du är hemma eller kan ställa dörren i serviceläge så att bytet kan genomföras. För att få bästa möjliga effekt av bytet är det önskvärt att samtliga lägenheter får nya filter annars blir resultatet inte 100%. 

Någon från styrelsen kommer att vara med hela tiden när Folkfilter gör arbetet.  Mer information kommer senare att  finnas på hemsidan: www.sjostaden3.se och vi kommer att ha information i hissarna och i samtliga entreer.

2. Höststädning den 2 oktober

Nu är det dags igen för en höststädning av våra gemensamma ytor. Lördag den 2 oktober kl 13-15. Mer information om städningen kommer på hemsidan och i hissar och entreer.

3. Säkerheten

Med tanke på flera inbrott och skadegörelser i föreningen har vi nu vidtagit vissa åtgärder för att förhoppningsvis eliminera skadegörelsen. Det är också viktigt att vi alla har koll på vilka som rör sig i vårt område och rapporterar om det är något som verkar misstänkt.

– Ytterdörrarna är förstärkta med rostfria brytskydd och även dörrarna mot gården ska få brytskydd.

-garagets ståldörrar har förstärkts med påsvetsade brytskydd

– kontinuerlig bevakning av Securitas i garage.

-byte av portkoderna varje halvår.  Du blir informerad via avgiftsavierna från UBC.  Nästa kodbyte sker i oktober. Tänk på att inte sprida koden okontrollerat och framför allt skrik inte ut koden från balkongen eller fönstret. Jo det är faktiskt sant. En del gör så.

-erbjudande från Securitas om hemlarm (finns info på hemsidan)

Hälsningar

Styrelsen

3 Responses to Datum att notera i kalendern.

 1. ulf ulfström 2010-09-07 at 11:34 #

  Hej !
  — Jag byter själv filter varje år

  — köper dessa filter från ACTICON

  — är det något specielt med filteret från FOLKFILTER

  — kan jag använda filter från ACTICON

  — har nyss bytt ut mina mot nya

  Mvh

  Ulf Ulfström AO 32

 2. helenal 2010-09-08 at 11:15 #

  Då stryker vi dig från filterbytet.

 3. Petra Johansson 2010-09-19 at 15:00 #

  Hej,
  Vi har också bytt filter nyligen, från acticon och står gärna över den här gången.

  Vänliga hälsningar
  Petra Johansson, E062

Lämna ett svar