Julbrev 2010

År 2010 börjar gå mot sitt slut och vi i styrelsen vill ge ett kort referat vad som skett under året:

 • Under 2010 har vi inte behövt höja avgiftsnivån för oss boende. Men inför 2011 tvingas vi göra en höjning för att matcha den höjda räntenivån.
 •  Vi har haft en del inbrott i garage och fastigheter. Vi har nu förstärkt dörrarna med plåtskenor som ska förhindra/försvåra inbrott. Vi har också ett avtal med Securitas som bevakar vår fastighet.  Vi har också diskuterat Grannsamverkan och tittar också på andra säkerhetslösningar som kan bli aktuella.  Som alltid är det vi som bor i huset som är den avgörande faktorn för att minska risken för brott och skadegörelse. Håll ögonen öppna så att inte obehöriga tar sig in i fastigheten och kontrollera att dörrar går igen ordentligt. 
 •  Vi har tillsammans med Folkfilter genomfört ett filterbyte i samtliga lägenheter. Det var värdefullt att få en besiktning av elementen samt ventilationen. En hel del felaktigheter upptäcktes också som vi rapporterat vidare till Peab för åtgärd inom ramen för deras garantiåtagande.
 •  Vi har forfarande problem med våra sopsugar men hoppas att det ska bli bättre. Vi har påtalat problemet  för leverantören Envac , som fortsättningsvis utökar antalet tömningar till två per dag.  Förhoppningsvis kommer detta att ge effekt.Samtidigt vill vi passa på och påminna om att inte ställa sopor på gården om det är stopp. Det har blivit problem med olika skadedjur som river runt i soporna.
 •  Tyvärr så har vi fortfarande problem med våra grovsoprum. Flera av oss boende ställer in saker där som absolut inte ska vara där. Prylar som inte går att slänga i de avsedda ”vagnarna” får du köra till återvinningsstationen. Under året har vi betalt 60.000 extra för sådana specialhämtningar. Något som tyvärr drabbar oss alla.
 •  Vi har haft två städdagar under året och vid båda tillfällena har det varit stor  uppslutning  och fin stämning. Något som vi hoppas ska fortsätta.  
 •  Samtliga boende har haft möjlighet att byta till HDTV digitalboxar. Detta har varit kostnadsfritt för föreningen och oss boende.
 •  I vår uthyrningslägenhet ”Gula rummet” har det skett en uppfräschning. Nu har vi installerat en duschkabin i badrummet samt köpt lite nya möbler.
 •  Peab fortsätter att åtgärda besiktningspunkterna under december och januari. Därefter kommer de att lämna en slutrapport till föreningen. Mer info kommer senare.

Kom ihåg att titta in på föreningens hemsida lite då och då. Vi publicerar kontinuerligt  ny information från föreningen och många frågor kan man hitta svaren på här.

God Jul och Gott nytt 2011 från oss i styrelsen till alla våra grannar!

2 Responses to Julbrev 2010

 1. Fredrik Nyström 2011-01-07 at 10:31 #

  Tack för ett bra jobb!

  Hälsningar
  Fredrik Nyström

 2. Eva Jansson 2011-01-09 at 09:07 #

  Tack för ett bra jobb 2010 o god fortsättning!
  Hälsn Eva Jansson

Lämna ett svar