Problem med fönster

Har du problem med gnisslande fönster, glapp i handtagen eller svårt att stänga dina fönster eller balkongdörr så kommer här några tips.

Smörj rörliga delar
Alla rörliga delar behöver smörjas med jämna mellanrum och det är lägenhetsinnehavarens ansvar att göra det. Öppna fönstret och smörj beslagen med oljespray. Mer info och bilder ser du på http://www.domlux.net/data/attachments/Domlux_Fonstermanual.pdf

Kontrollera handtaget
Har du fortsatt problem efter att fönstret är smort eller om själva handtaget glappar kan det vara felaktigt monterat, vilket har upptäckts i någon lägenhet. Det är lätt åtgärdat och nu vill vi veta om det är fler som har problem.

Själva handtaget sitter på en fyrkantssprint som i vissa fall är för liten (7 mm i stället för 8 mm i diameter). Är den för liten behövs en förtjockningshylsa. För att se sprinten behöver du skruva av handtaget. Vrid på den metallfärgade skyddsplattan som sitter direkt intill/under handtaget, skruva upp skruvarna och mät sprinten, se bild.

Är sprinten för liten eller om du upplever glapp och inte kan kontrollera måttet själv vänligen meddela styrelsen senast 15 mars på brfsjostaden3@gmail.com. Vi sammanställer problemen för att allt ska kunna åtgärdas på enklast sätt av fastighetsskötaren vid ett eller två tillfällen.

fonster

Foto: Domlux

Övriga fel
Har du andra fel på fönster eller balkongdörr som kan antas bero på felaktig produkt snarare än felaktigt montage kontakta gärna leverantören direkt. Se http://www.domlux.net. Skicka gärna ett meddelande ”för kännedom” även till styrelsen för att vi ska få överblick av eventuella problem.

Comments are closed.